Make-up

Machiajul waterproof

Printre cele mai importante secrete beauty pentru vara se numara si cele care te ajuta sa obtii un machiaj waterproof profesional.

Daca pana acum ne refeream doar la mascara waterproof (si in cazul in care o folosesti, nu uita regulile speciale de demachiere), noutatea sezonului consta in transformarea fardurilor pudrate si a creioanelor de ochi clasice in texturi rezistente la apa. Practic, daca doresti sa faci o baie in piscina si vrei sa porti un fard colorat de pleoape sau un contur de ochi metalizat, conform tendintelor de machiaj ale verii, sau tuse mai inchise, pentru un aspect mai dramatic, nu te opreste nimic!

Un machiaj waterproof profesional nu se va deteriora nici daca stai mult in soare, nici daca intri in apa

Nu trebuie sa stai cu grija ca machiajul se va scurge, de la prima baie. Exista solutii care transpun tusele conventionale in texturi waterproof. Petrec mult timp in compania make-up artistilor si un avantaj este ca le fur neincetat trucurile. Unul dintre acestea este un produs iscusit, lansat de Make Up For Ever si cu ajutorul caruia orice fard praf sau pudra devine rezistent la apa. Fardurile obisnuite, texturile glitter, cake, pigmentii de culoare sau creioanele-contur, toate pot deveni waterproof. Produsul se numeste Aqua Seal si are rolul de a intensifica machiajul colorat si de a-i da un efect perlat. Pentru ca este folosit cel mai mult cu produse de machiaj pentru zona ochilor, acesta este formulat fara alcool, pentru a nu produce iritatii si a fi folosit in siguranta.

Cum se foloseste?

Pune cateva picaturi de Aqua Seal in capacul sticlutei, inmoaie o pensula aplicatoare si amesteca textura de fard folosita (praf, pulbere, glitter) cu lichidul. Pentru a transforma un creion obisnuit intr-unul waterproof, traseaza-l asa cum faci de obicei si deasupra aplica Aqua Seal. Ai grija sa cureti de fiecare data pensula cu care folosesti Aqua Seal. Iar daca vrei sa obtii un machiaj smoky, imprastie fardurile folosite si amesteca-le cu Aqua Seal, pana cand acesta apuca sa se usuce.

Demachierea texturilor waterproof!

Cand folosesti un machiaj atat de rezistent, este recomandat sa apelezi la texturi cu o formula speciala, care sa topeasca rapid machiajul fetei. Alege demachiantele pentru machiaj waterproof care, fara prea multe insistente, curata fata fara a irita, in special zona ochilor, care este sau poate deveni sensibila. De exemplu, Waterproof Eye Make up Remover, de la Sephora, este foarte bun atunci cand folosesti un machiaj intens si o mascara, ambele waterproof. Contine extract de maslin si flavonoide si poate fi folosit si de catre cele cu ochi sensibili sau de catre cele care poarta lentile de contact. Pentru o demachiere blanda, iti recomand sa folosesti dischete demachiante din bumbac organic, ca cele de la The Body Shop. Si daca tot a venit vorba de mascara waterproof, incearca Sublime de Chanel Waterproof! Imbraca genele, le arcuieste si se demachiaza usor.

Iata preturile acestor produse waterproof pe care le poti folosi:

Aqua Seal waterproof liquid converter, Make Up For Ever, 98 Ron (disponibil in Sephora)

Dischete demachiante din bumbac organic, The Body Shop, 17 Ron

Waterproof Eye Make up Remover, Sephora 19 Ron

Sublime de Chanel Waterproof, 152  Ron

Sursa: www.andreearaicu.ro; Foto: lucky-bella.com

 

Shares 0

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*