Fashion

Afla care ochelari de soare ti se potrivesc

E vara si oriunde ne deplasam, nu o facem fara accesoriul must-have al acestui sezon: ochelarii de soare. Daca esti in incurcatura care ti se potrivesc cel mai bine, noi iti prezentam 5 tipologii si o multime de variante.

Unele dintre noi cauta mult pana cand gasesc acea pereche de ochelari de soare care sa le vina perfect; altora insa le sta bine cu aproape orice model. Care este cheia ca sa-ti gasesti usor si rapid o pereche de ochelari de soare pe gustul tau? Secretul este forma fetei!

Oricat de bine ar arata unii ochelari de soare, cand ti-i pui la ochi, iti dai seama ca nu sunt facuti pentru tine: sunt fie prea mari si iti arata fata prea mica, fie sunt prea mici si iti scot in evidenta maxilarele proeminente, fie sunt mult prea patrati pentru fata ta, iar exemplele nu se opresc aici.

Fizionomia fetei determina forma de ochelari de soare care ti se potriveste!

Ca sa nu fie nevoie sa probezi o sumedenie de rame pana sa-ti gasesti perechea de ochelari de soare mult visata, este esential sa te ghidezi dupa forma fetei. Fizionomia este cea care dicteaza ce rame ti se potrivesc cel mai bine, astfel incat sa-ti pui in evidenta trasaturile frumoase si sa le ascunzi pe cele care nu te flateaza.

Caracteristicile fiecarei tipologii de fata si ramele de ochelari de soare corespunzatoare

  1. Fata in forma de inima

Este mai lata in zona fruntii si a obrajilor si mai ingusta in zona barbiei, care este putin ascutita. Pentru acest tip de fata, cei mai potriviti ochelari de soare sunt aceia care atrag atentia in partea de jos a fetei: ochelarii care sunt mai lati si mai largi in partea de jos, aceia patrati, incadreaza bine o fata in forma de inima, dar si cei cu rame rotunde, de tip aviator, care „indulcesc” o frunte mai lata. Ia-o ca exemplu pe Jennifer Love Hewitt. Ochelarii ce atrag atentia in zona superioara a fetei ar trebui evitati, gen „pisica”, dar si cei cu decoratiuni pe bratele laterale.

  1. Fata patrata

Se caracterizeaza prin aceeasi latime a fruntii, obrajilor si maxilarului, fruntea este larga, iar cea mai evidenta trasatura este linia patrata a maxilarului. Fetele cu fata patrata ar trebui sa poarte ochelari de soare cu rame ovale si rotunde, pentru a estompa si domoli unghiurile. Poti opta pentru ochelari supradimensionati, asemenea lui Nicole Richie, dar si pentru cei de tip aviator cu rame subtiri din metal. Ar trebui sa eviti ochelari patrati sau dreptunghiulari si care sunt colorati in partea de jos pentru ca atrag atentia pe barbie.

  1. Fata ovala

Acest tip de fata este considerat ca fiind unul dintre cele mai echilibrate: marginile fetei sunt alungite, fruntea este inalta si larga, barbia este rotunijta, existand un echilibru vizual intre frunte, pometi si barbie. Fata ovala este tipologia de fata careia i se potrivesc cele mai multe modele de ochelari de soare: patrati, dreptunghiulari, supradimensionati, in general, forme geometrice care creeaza unghiuri si estompeaza liniile. Julia Roberts este cea care reprezinta aceasta categorie.

  1. Fata rotunda

Obrajii sunt plini si au o latime mai mare in zona pometilor, structura fetei este simetrica si uniforma, fara linii patratoase sau colturoase. In cazul persoanelor cu fata rotunda, cele mai potrivite perechi de ochelari de soare sunt cele geometrice si unghiulare care „ascut” trasaturile fetei. Ramele dreptunghiulare si inguste alungesc si ingusteaza fata. Evita insa ochelarii cu rame rotunde. Spre exemplu, poti purta ochelari de tip aviator, ovali in partea de jos a ramei si cu cadru drept in partea de sus, ca si actrita Drew Barrymore.

  1. Fata in forma de diamant

Este mai larga pe linia ochilor si a pometilor, fruntea si linia barbiei sunt mai inguste (asemenea unui romb). Pometii sunt inalti si bine definiti, fruntea si barbia sunt mici. Desi este un tip de fata mai putin comun, fetele care au o asemenea tipologie ar trebui sa poarte ochelari de soare cu rame mari, cele tip pisica sau aripa de fluture sau cele care au decoratiuni in partea de sus a ramei, dar si rame ovale. Acestea vor face ca fruntea sa para mai lata. Atentie insa la ramele inguste pe linia ochilor, care nu flateaza fata in forma de diamant. Frumoasa Eva Mendes poarta ochelari de tip pisica, fun si foarte la moda!

Sursa: wwwandreearaicu.ro; Foto: koptic.ro

 

Shares 0

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*