Cosmetics

Afla toate beneficiile masajului

Masajul a devenit, se pare, una dintre cele mai utilizate metode de relaxare, o arma impotriva anumitor imperfectiuni corporale, o cale de actiune pentru ameliorarea anumitor afectiuni sau pur si simplu un refugiu din stresul cotidian.
Tot mai multe SPA-uri pun la dispozitia clientilor diverse tipuri si tehnici de masaj, dar exista de cativa ani si trend-ul de a avea maseurul tau personal la domiciliu.

Atentie, insa, un maseur care nu detine cursuri in domeniu va poate face mai mult rau decat bine, in special pentru ca exista locuri pe corp unde este interzis masajul sau zone unde nu se pot utiliza tehnici de presare sau frecare profunde.

Masajul, perfect impotriva stresului

Exista multe tipuri de masaj insa cele mai cunoscute sunt: masajul de relaxare, masajul terapeutic, masajul facial, masajul anticelulitic, masajul sportiv, reflexoterapia, masajul shiatsu sau alte tipuri de masaj oriental, care contribuie la reducerea stresului.

Indiferent de scopul pentru care alegeti un masaj, este bine sa stiti ca, pentru a ajunge la efectele dorite, este indicat sa beneficiaţi de acesta de minim 2 ori pe saptamana.

Alegeti pentru masaj un loc confortabil, unde sa va relaxati si sa va simtiti in largul dumneavoastra, iar imediat dupa masaj (in special cel de relaxare sau terapeutic) sa nu depuneti efort fizic. Puteti opta pentru utilizarea unor uleiuri cu diverse arome, creme anticelulitice sau geluri antiinflamatoare in cazul recuperarilor sau durerilor fizice.

Beneficiile masajului profesional:

– relaxarea profunda a muschilor si tesuturilor,
– cresterea mobilitatii articulatiilor,
– imbunatatirea circulatiei sanguine si fluxului limfatic,
– reducerea stresului ,
– diminuarea anxietatii,
– cresterea elasticitatii pielii,
– combaterea celulitei,
– eliberarea toxinelor din organism,
– un plus de energie si buna dispozitie,
– o concentrare mai buna,
– diminuarea durerilor de spate, musculare, de cap, ale articulatiilor,
– sprijinirea organismului sa isi revina dupa efort  sau perioade de convalescenta, intarirea sistemul imunitar.

Efectele benefice se vad chiar dupa prima sedinta, iar dupa cateva luni se poate constata o imbunatatire considerabila a calitatii vietii si a somnului, cresterea tonusului fizic si psihic, un aspect mai frumos si sanatos al pielii si o stare de bine generala.

Combinat cu o alimentatie sanatoasa si sport, masajul ne ajuta sa ducem o viata sanatoasa pentru corp si minte.

Sursa: www.unica.ro; Foto: dobeauty.ro

 

Shares 0

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*