Cosmetics

Criosauna: beneficiile ei pentru organism

Așa cum s-a dovedit de-a lungul anilor, organismul uman, nu doar că este extrem de complex, dar are și o capacitate de autovindecare extraordinară. Stimulat prin diverse metode, el răspunde pe măsură, activându-și toate resursele de care dispune pentru a-și asigura supraviețuirea, întărirea, fortifierea și pregătirea pentru temperatura și „amenințarea” din exterior.

Criosauna este modalitatea inovatoare care prin temperaturi scăzute, pregătește organismul pentru multe riscuri la care se expune inevitabil în viața cotidiană.

Deținătorul unei astfel de afaceri, domnul Gabriel Achelariței, ne face cunoscute beneficiile criosaunei.

  • Jurnalist: De ce ați ales să deschideți o astfel de afacere?
  • GA.: În România, criosaunele sunt prezente numai în cinci orașe. Progresul tehnologiei aduce tot mai des noi metode în sănătate și îngrijire care ne îndeamnă să ținem pasul cu cerințele și curiozitatea consumatorilor.
  • Jurnalist: Ce tip de servicii oferă criosauna și care sunt beneficiile lor?
  • GA.: În primul rând, în cabina criosaunei, ți se pun la dispoziție temperaturi controlate, de până la -180° C, prin care organismul va lupta singur împotriva virușilor și oboselii, întărindu-și astfel sistemul imunitar. Frigul poate fi folosit în avantajul tău, deoarece aerocrioterapia îmbunătățește performanțele organismului, printre altele reducând stresul și tulburările de somn. Apoi, criosauna facială lucrează împotriva ridurilor feței, favorizând îndepărtarea stresului și semnelor lăsate de radicalii liberi prezenți în atmosferă. Însă, criosauna are aplicații multiple, începând de la estetică și wellness ( reduce greutatea corporală prin arderea până la 1000 kcal/procedură, întinerește pielea corpului și previne îmbătrânirea) până la medicina sportivă (prin reglarea tonusului muscular și refacerea după efort sau accidentări), ameliorarea și tratarea diverselor afecțiuni, vindecarea într-un timp mai scurt etc. Domeniile de aplicare fiind de altfel multe: reumatologie, hepatologie, neurologie, cosmetică, sexologie și urologie, ginecologie, endocrinologie, pneumologie, cardiologie, dermatologie, ortopedie și traumatologie, și așa cum am spus în medicina sportivă; acestea fiind principalele domenii de aplicare.
  • Jurnalist: Care este targetul potrivit pentru astfel de servicii?
  • GA.: Criosauna se adresează în special targetului feminin, dar nu numai. Oricine dorește o revigorare generală a organismului și întărirea sistemului umanitar, este sfătuit să încerce aerocrioterapia, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.
  • Jurnalist: Fiind o terapie nouă, spuneți-ne cum funcționează?
  • GA.: Procedura de criosaună durează cca 3 minute, o expunere scurtă la frig, dar care trezește toate sistemele organismului. Temperaturile scăzute sunt obținute gradual. Sunt eliberați vapori de azot lichid timp de 2-3 secunde, după care urmează o pauză de 40-60 secunde, timp în care organismul se adaptează noii temperaturi. Ciclul se repetă de câteva ori, iar temperatura pielii scade până la 0°C, determinând organismul la un lanț de reacții de apărare, dar prin acestea, fără a suprastimula mecanismele de termoreglare a corpului. Temperatura internă a organismului nu este însă afectată deoarece temperatura în timpul procedurilor în criosaună este obținută prin evaporarea azotului lichid, acesta găsindu-se în aerul respirat în proporție de 78%.
  • Jurnalist: există și contraindicații acestei terapii?
  • GA.: Terapia la -180°C nu este indicată copiilor sub 10 ani, persoanelor aflate într-o stare generală gravă, febră, tuberculoză pulmonară activă, boli cardiovasculare cronice, anemie severă, sarcină, urticarie la frig ș.a.m.d.

Toate informațiile necesare cunoașterii crioterapiei pot fi găsite pe site-ul www.criosaunaiasi.ro și direct de la personalul clinicii.

 

 

Shares 0

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*